Padellata di salsiccia e fagioli One-Pot Sausage and Beans Recipe

Cucinato da Barbara
E' una ricetta adatta alle temperature di un autunno in cui le temperature sono scese quel tanto che basta per gradire un piatto caldo per cena e che è abbastanza veloce da preparare, l'ho sempre associata al piatto che Terence Hill mangia nel film Lo chiamavano Trinità. English version below


Sapore: gustosa e saporitissima
Complessità: nessuna difficoltà
Dove l’ho trovato? ricetta di famiglia


Per realizzare la padellata di salsiccia e fagioli per quattro persone vi occorreranno:

4 salsicce di maiale (io ho usato le salsicce di Sauris, voi scegliete le migliori che possiate trovare)
1 piccola cipolla rossa
300 ml di passata di pomodoro
salvia
500g di fagioli cannellini lessati
Olio, sale e pepe

Private le salsicce della pelle e dividetele in bocconi.
In un tegame riscaldate dell’olio extravergine d’oliva,  unite la cipolla tritata e i bocconcini di salsiccia e fate rosolare. 
Dopo qualche minuto aggiungere la passata di pomodoro, le foglie di salvia e cuocete a fuoco basso coperto per 20 minuti, aggiungendo eventualmente poca acqua calda.
Aggiungete quindi i fagioli cannellini lessati e fate cuocere ancora per 10 minuti.
Assaggiate prima di regolare con il sale ed aggiungete abbondante pepe.
Pronti in tavola!

One-Pot Sausage and Beans Recipe
This is a hearty and flavorful dish that is perfect for a cold autumn day, when the temperatures have just dropped enough to crave a warm dinner. It is also relatively quick and easy to make, and I have always associated it with the dish that Terence Hill eats in the movie "Lo chiamavano Trinità".

Taste: Tasty and flavorful
Complexity: Easy
Where I found it:Family recipe

Ingredients:
4 pork sausages (I used Sauris sausages, but you can use any good quality sausage)
1 small red onion
14.1 oz (300 ml) tomato sauce
Sage leaves
1 lb (500 g) cooked cannellini beans
Olive oil, salt, and pepper

Instructions:
Remove the casings from the sausages and break them into small pieces.
Heat olive oil in a large skillet over medium heat. Add the chopped onion and sausage pieces and cook until browned.
Add the tomato sauce, sage leaves, and cook for 20 minutes, covered, stirring occasionally. Add a little water if needed to prevent the sauce from sticking.
Add the cooked cannellini beans and cook for an additional 10 minutes.
Season with salt and pepper to taste.
Serve immediately.

Tips:
For a more flavorful dish, use homemade tomato sauce.
If you don't have sage, you can use any other herb you like, such as oregano or basil.
If you don't have cannellini beans, you can use any other type of bean, such as pinto beans or black beans.



 

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